O nas

Kmetija leži na nadmorski višini 760 m nadmorske višine, kar jo uvršča med visokogorske kmetije. Na kmetiji živimo tri generacije, ki smo tesno povezane v deset člansko družino.

Primarna dejavnost na kmetiji je živinoreja – dojilje in vzreja pitancev, kokoši nesnice, poleg tega pa se trudimo, da smo čimbolj samooskrbni tudi z ostalo ekološko hrano – poljščine in vrtnine. Poleg kmetijske dejavnosti na kmetiji poteka stacionarno varstvo oseb s posebnimi potrebami ter izvajanje različnih dopolnilnih dejavnosti.

Že od leta 2003 je kmetijsko gospodarsko vključeno v kontrolo ekološkega kmetovanja, saj nam je bila skrb za dobro počutje živali in ljudi eno izmed glavnih vodil pri kmetovanju. Tovrstni način kmetovanja prinaša skrb za trajnostni način obdelovanja zemlje ter skrb za kar najvišjo kakovost izdelkov.

S tem vodilom smo v letu 2017 razširili dopolnilno dejavnost na predelavo oziroma izdelavo ekoloških testenin. Pri procesu dela uporabljamo izključno surovine ekološkega izvora, pretežno slovenskega. Težimo k temu, da bi na kmetiji ustvarili novo delovno mesto ter s tem predšolskim otrokom omogočili preživljanje otroštva na domačem dvorišču.

Blagovna znamka Dobrote izpod Špilka ponazarja geografsko lego kmetije, saj vas Gabrje pod Špilkom leži pod hribom Špilk (957 m. n. v.).

O NAŠIH IZDELKIH:

Vse naše testenine so narejene izključno iz ekološko pridelanih in predelanih sestavin. V proizvodnem procesu uporabljamo najboljše ekološke sestavine slovenskega porekla. Iz območja eu in izven eu so le začimbe (bio sladka paprika, bio kurkuma). Ekološke sestavine dajejo testeninam naravni in polni okus ter večjo energijsko vrednost. Sušenje testenin poteka na naravni način na lesenih pladnjih v regalih 72 ur, kar omogoča, da sestavine v sebi zadržijo hranilne vrednosti, intenzivnost barv sestavin in so izdelki primerni  za embaliranje hrambo do uporabe.

Uporaba besede ekološki ali bio? Na trgu se uporabljata oba izraza in pomenita enak nivo kvalitete hrane.

Ekološka pridelava in predelava mora biti vključena v kontrolo pri akreditiranih kontrolnih organizacijah, ki se ukvarja s kontrolo nadzora pridelave in predelave ekološke hrane.